Muziek is mijn grote passie. Het mooie aan muziek is dat het je leven verrijkt en verdiept. Het doorgeven van mijn liefde voor gitaarmuziek van jong tot oud geeft mij iedere dag weer energie om leerlingen van elk niveau mee te nemen naar een volgende stap in hun muzikale ontwikkeling.

Een van mijn grootste inspiratiebronnen hierbij is de gitarist John Williams. Ik was 11 jaar en luisterde naar een ‘recital’ en zei tegen mijn ouders, “dit wil ik ook!”. Toen ik hem op televisie een optreden zag geven, was ik meteen verkocht.  De klassieke gitaar in al zijn facetten een podium geven bij het brede publiek werd mijn missie.

Na mijn middelbare school ben ik dan ook de opleiding aan het Conservatorium met hoofdvak Klassieke Gitaar gaan volgen. Na mijn diplomering ben ik gestart als gitaardocent bij de Ridderkerkse Muziekschool. Naast mijn eigen praktijk als gitaardocent ben ik ook werkzaam als gitaardocent bij CultuurLocaal in Barendrecht. Als onderdeel van mijn praktijk begeleid ik regelmatig jonge gitaristen naar hun toelatingsexamen voor het Conservatorium.

Muziek luisteren is uiteraard al fantastisch, maar muziek maken is wat mij betreft nog exclusiever. Het ontwikkelt zowel je linker als je rechter hersenhelft. Je hebt zowel je fantasie als je motorische vaardigheden nodig om muziek te kunnen maken. Het ultieme hierbij is het maken van muziek met anderen. Dit tilt muziek naar een hoger niveau, omdat je niet alleen je eigen partij moet beheersen, maar ook moet kunnen luisteren naar en anticiperen op de andere partijen.

Om die reden wilde ik mij graag verder verdiepen in de werken van de grote componisten zoals bijvoorbeeld Bach, Mozart en Beethoven. Deze wens, gecombineerd  met mijn liefde voor zang, bracht mij ertoe om een studie koor- en orkestdirectie te starten aan het Conservatorium in Rotterdam. Na afronding van die opleiding heb ik diverse koren, orkesten en ensembles gedirigeerd. Tot op de dag van vandaag ben ik muzikaal leider van gitaarensemble ‘Ripasso’. Daarnaast treed ik als klassieke gitarist regelmatig op, solo als ook in duo- of triobezetting.