Je krijgt les op de akoestische gitaar ofwel Spaanse gitaar. Dit is een gitaar met nylon snaren, waarmee je een mooie toon kunt maken. Dit is belangrijk, omdat je in de klassieke muziek veel klankkleuren gebruikt om de expressie van de muziek tot uiting te laten komen. Een mooie en stevige toon ontwikkelen is fijn, omdat de gitaar zelf een zachte toon heeft. 

Mijn aanpak is gebaseerd op klassieke muziek. Dat betekent dat we spelen in de klassieke gitaarhouding met gebruik van een Ergoplay™. Dit is een gitaarsteun, die zorgt voor een ergonomische zithouding tijdens het spelen. Dat is belangrijk, omdat je dan langer in een comfortabele zithouding kunt oefenen. Je zithouding zorgt ook voor een betere techniek. Probeer maar eens een F-akkoord te spelen zonder de juiste techniek!

Speelplezier staat voorop in de les. Daarom besteden aandacht aan noten lezen, techniek en het begrijpen en interpreteren van het muziekstuk. De focus van de les is afhankelijk van wat jij nodig hebt om die muziek te spelen, waar jij van houdt.  Ik kan je zowel solo- als duostukken leren spelen. Samen maken we een plan om aan te werken en regelmatig sturen we bij. Weet je nog niet welke muziekstijl bij je past, geen probleem! Dan ontdekken we dat samen en wie weet voel je opeens helemaal thuis bij de Zuid-Amerikaanse- of de Spaanse muziek van Calatayud.